بیانیه هیئت داوران داستان جشنواره‌ی فرهنگی هنری طلیعه ظهور

اشاره: ارزیابی آثار رسیده که 82 داستان بود، در سه مرحله انجام گردید که در بیانیه هیئت داوران شرح داده شده است. اعضای هیئت داوران جشنواره عبارت بودند از:

مرحله نخست: 1- محمد باقر انصاری 2- فاطمه بختیاری.

مرحله دوم: 1- امیرعباس جعفری 2- حسین سیدی.

مرحله سوم: 1- امیر حسین فردی 2- امیر عباس جعفری 3- احمد شاکری.

مسئول هیئت داوران: امیر عباس جعفری.

 

داوران مرحله نهایی 

بسم الله الرحمن الرحیم

سپاس بی‌کران پروردگاری را سزاست که با بعثت پیامبران (علیهم صلوات الله اجمعین)، راه سعادت بشر را به او نشان داد و چگونه زیستن را بر اساس «عدالت، صلح، صفا، تعاون، احساس، عاطفه و خدمت» به انسان‌ها آموخت و با قرار دادن امامان معصوم (علیهم السلام) در هر عصر، حرکت انبیا را تداوم بخشید. و سپاس هم او را که چراغ امید و انتظار بشریت - و به ویژه مستضعفان، ستمدیدگان و مصلحان و عدالت خواهان جهان – را به وجود آخرین ذخیره‌ی خود روشن نگاه داشته است. با سلام و درود به پیشگاه حضرت بقیة الله الاعظم (عجل الله تعالی فرجه الشریف) و با سلام به روح پرفتوح رهبر کبیر انقلاب اسلامی ایران و شهیدان گلگون کفن انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و با سلام و تحیت به محضر رهبر فرزانه‌ی انقلاب اسلامی؛ و با سلام به تمامی عزیزان همدل و همراه دومین جشنواره فرهنگی-هنری طلیعه ظهور و مهمانان ارجمند.

 

دومین جشنواره‌ی فرهنگی هنری طلیعه ظهور فرصتی بود تا نویسندگان مشتاق حضور حضرت حجت (عجل الله تعالی فرجه الشریف) با ارائه‌ی داستان، نام خود را در این دفتر سبز ثبت نمایند.  وصول ۸۲ اثر داستانی در جشنواره ای تخصصی با بخش های متنوع، نوید آینده ای پویا و روشن در عرصه‌ی داستان نویسی مهدوی است. دیگر ویژگی‌های جشنواره عبارت است از:

-          حضور چشمگیر خانم های نویسنده به صورتی که نویسنده‌ی ۵۳ داستان از مجموع ۸۲ اثر رسیده خانم‌ها بودند.

-          با اینکه در آیین نامه فراخوان منعی وجود نداشت، داستان بلند و رمان برای شرکت در مسابقه ارسال نشده بود.

-          توجه ویژه به مسجد مقدس جمکران در میان  آثار رسیده چشمگیر بود.

-          متأسفانه سطح کیفی آثار رسیده و ژرف نگری محتوایی نویسندگان آثار، هیئت داوران را راضی نکرد. امید است اولاً نویسندگان نوقلم و ارادتمند اهل بیت(علیهم السلام) که معارف مذهبی را دست‌مایه‌ی ارزشمندی برای خلق آثار داستانی قرار می‌دهند، به آموزش فنون داستان نویسی و کار کارگاهی مبادرت ورزند و ثانیاً ایشان و همه‌ی نویسندگان باتجربه، به مفهوم انتظار و فلسفه‌ی مهدویت عنایت ویژه داشته باشند و با تحقیق و مطالعه به آثار خود غنا و روشنایی بخشند.

 

مراحل داوری: داوری آثار رسیده در سه مرحله و به این شرح انجام گردید. در مرحله‌ی نخست دو داور تمامی آثار رسیده را بررسی کردند و داستان‌ها با یک نظر مثبت می توانستند به مرحله‌ی دوم راه پیدا کنند که در نتیجه ۴۰ داستان به مرحله‌ی دوم رسید. در مرحله‌ی دوم آثار با دقت بیشتری مورد مطالعه قرار گرفتند و در نتیجه ۱۰ اثر به مرحله نهایی رسید.

در مرحله‌ی نهایی پس از مطالعه‌ی آثار توسط داوران و ثبت امتیاز داستان‌ها در جدول های مخصوص، در جلسه‌ای با حضور 3 داور، تمامی ۱۰ اثر از جنبه های مختلف مورد نقد و تحلیل و بررسی قرار گرفتند و سپس نتیجه‌ی نهایی با تفاهم داوران این مرحله مشخص شد.

 

نتیجه‌ی نهایی: اگر چه از نظر هیئت داوران تمام نویسندگانی که با ارسال داستان با موضوع مهدویت و انتظار به فراخوان جشنواره پاسخ مثبت داده‌اند شایسته‌ی تقدیر و تجلیل اند، اما بنا به عرف جشنواره، نتیجه‌ی فراخوان را به شرح زیر اعلام می کند.

۱-      بنا به آنچه پیش‌تر در مورد کیفیت آثار رسیده گفته شد و با توجه به انتظاری که از داستانی با مفهوم رفیع مهدویت و انتظار متصور است، آنچه در پایان به عنوان داستان‌های برگزیده اعلام می شود، با نگاه مقایسه‌ای به آثار رسیده می‌باشد و به هیچ وجه ملاک قابل قبولی برای داستان‌های مهدوی نیست. از این رو و با توجه به جمیع شرایط، هیئت داوران هیچ داستانی را حائز رتبه‌های اول و دوم نمی داند.

۲-      داستان کوتاه «آخرین نفر» اثر آقای «مهدی قزلی» به عنوان داستان حائز رتبه‌ی سوم اعلام می‌گردد.

۳-      دو داستان کوتاه به قرار «فردا دوباره – اثر خانم اقدس ارطایفه» و «سبز انتظار – اثر خانم سمیه عبداللهی» قابل تشویق شناخته شدند.

 

هیئت داوران ضمن تشکر از بانیان و مجریان این جشنواره‌ی ارزشمند و تقدیر از نویسندگان ارجمند، امیدوار است سال بعد و سال‌های آینده شاهد آثاری فاخر باشیم که جلوه‌گر مفهوم والای انتظار و مهدویت باشد.

اللهم عجل لولیک الفرج و العافیه و النصر و اجعلنا من انصاره و اعوانه.

هیئت داوران داستان

دومین جشنواره فرهنگی هنری طلیعه ظهور

۱۳۸۶/۶/۷ (نیمه شعبان ۱۴۲۸)